Filmklub

2024.02.29. 12:08

A Jezebel című filmet vetítették a pedagógiai kar filmklubjában

Filmklubra hívta az érdeklődőket a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Kara Szarvason. Ezúttal a kétszeres Oscar-díjas Jezebel című filmet vetítették.

Vásári Erzsébet

Filmklubot tartottak a napokban a szarvasi pedagógiai karon a Női-önismereti programsorozat keretében, az Egyetemi Lelkészség szervezésében – adta hírül az intézmény. Az eseményen Liszkai Tamás plébános az 1938-ban bemutatott, kétszeres Oscar-díjas Jezebel című filmet vetítette le a kar hallgatóinak, segítője pedig Gyalog Anett óvodapedagógus volt.

filmvetítés,pedagógiai kar, jezebel,szarvas
A Jezebel című filmet vetítették a szarvasi pedagógiai kar filmklubjában 
Fotó: GFE PK

Mint kiderült, a film érdekessége az, hogy nem a bibliai történetet dolgozza fel, csak Jezebel jellemét tünteti fel a főszereplő hősnőben. Jezebel a Biblia egyik legrosszabb színben ábrázolt nőalakja. Nevéhez korrupció, gyilkosság is kötődik. A filmben pedig a hősnő egy elkényeztetett, öntörvényű, bosszúéhes nő, aki önzésének következtében vőlegényét is elveszíti.

A film megtekintése után a résztvevők kibeszélték egymás között a főszereplő személyiségét, párhuzamot vontak Jezebel bibliai alakja között, illetve a hallgatók saját filmértelmezésüket és gondolataikat is megosztották – derült ki a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Karának beszámolójából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában