Sikeres pályázat

2024.02.29. 11:49

Önkormányzati gyümölcsöskertet telepítenek Eleken

Sikeresen pályázott Elek egy önkormányzati gyümölcsöskert telepítésére. A kertbe 135 facsemetét ültettek ki, melyek között van alma, körte, szilva és kajszibarack is.

Vásári Erzsébet

Sikeresen pályáztunk egy önkormányzati gyümölcsöskert telepítésére – osztotta meg a lakossággal csütörtökön Facebook-oldalán Szelezsán György polgármester.

Szelezsán György, gyümölcsöskert, elek
Az eleki önkormányzati gyümölcsöskertben alma, körte, szilva és őszibarack fákat is ültettek
Fotó: Szelezsán György Facebook-oldala

Ismertette: a Nemzeti Biodiverzitás és Génmegőrzési központ által koordinált „A táji adottságokhoz alkalmazkodó, a Kárpát-medencében régóta termesztett gyümölcsfajták megőrzésében való együttműködésről" szóló megállapodás keretében az eleki önkormányzat 135 facsemetére volt jogosult, melynek értéke 342 ezer forint.

Szelezsán György elárulta, hogy a csemetéket kollégái még 2023. október 26-án hazaszállították, és ahogyan az idő engedte, ki is ültették. Van közöttük alma, körte, szilva, kajszi és őszibarack is. Városuknak így csak a megfelelő, elkerített helyszínt kellett biztosítani és megteremteni a feltételeket.

A polgármester hozzátette: az utóbbi négy évben ezzel csak gyümölcsfából több mint 200 darabot ültettek el önkormányzati területeken. Bíznak abban, hogy jól gyümölcsöző fákat sikerül kinevelniük, melyekkel nem csupán az elekiek egészségmegőrző életmódját javíthatják, hanem ezzel a város területeit is hasznosan művelik tovább. Végül hangsúlyozta, hogy hálás a sikeres pályázaton és a faültetésen dolgozó kollégák munkájáért egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában