Választások 2024

2024.02.27. 19:56

Dr. Görgényi Ernő ismét a gyulai Fidesz polgármesterjelöltje

Dr. Görgényi Ernő jelenlegi polgármester lesz a Fidesz gyulai polgármesterjelöltje a júniusi önkormányzati választáson – jelentette be Alt Norbert, a Fidesz helyi elnöke a szervezet kedd délutáni, gyulai várnál megtartott sajtótájékoztatóján. A párt gyulai közgyűlése dr. Görgényi Ernő jelölése mellett döntött a választáson induló önkormányzati képviselőjelöltekről is.

Papp Gábor

Alt Norbert elmondta, a Fidesz gyulai alapszervezete múlt héten megtartotta jelöltállító közgyűlését, aminek két fontos napirendi pontja volt, a polgármesterjelölt és az önkormányzati képviselőjelöltek állítása a 2024-es önkormányzati választásokra. 

görgényi ernő, fidesz, gyula, választás
Összeállt a Fidesz gyulai csapata a választásra. A gyulai várnál Kiss Szabolcs, Veres András, Szabó Károly, Alt Norbert, Pflaum Mária, dr. Görgényi Ernő, Kiss Tamásné, Szilágyi Teréz, Kónya István. Fotó: Bencsik Ádám
 

 

Folytatják a felkészülést a választásra

A Fidesz helyi elnöksége a közgyűlés elé terjesztette dr. Görgényi Ernő jelenlegi polgármester jelölését, akit egyhangúlag támogattak. Dr. Görgényi Ernő, mint polgármesterjelölt, pedig az elnökséggel együtt szintén a közgyűlés elé terjesztette az egyéni önkormányzati képviselőjelöltek névsorát, ami szintén egyöntetű támogatást kapott. 

Dr. Görgényi Ernő elmondta, a 2. számú választókerületben dr. Ökrös István 1994 óta képviselte a polgárokat, azonban életkoránál fogva már nem kíván elindulni. Így keresniük kellett egy hasonlón alkalmas jelöltet, akit Szilágyi Teréz tanárnő személyében találtak meg. Ugyancsak változás lesz a 4. körzetben, ahol a jelenlegi képviselő Mittag Mónika, megnövekedett munkahelyi feladatai miatt nem vállal újabb ciklust. A Fidesz színeiben így Pflaum Mária indul majd ezen a településrészen, aki – emelte ki a polgármester – ezer szállal kötődik Németvároshoz, civil életében és közéleti tevékenységével is bizonyított már. 

Az 5. körzetben, Törökzugban Vigné Fábián Diána (Városbarátok) tevékenységével elégedettek, jól dolgoznak együtt és – mint dr. Görgényi Ernő elmondta – az önkormányzat nem feltétlenül a pártokról szól. Vigné Fábián Diána elkötelezett, a városvezetéssel együtt tud dolgozni, így ebben a választókerületben a Fidesz nem kíván jelöltet indítani.

A többi körzetben azok a személyiségek méretik meg magukat a Fidesz színeiben, akik jelenleg is önkormányzati képviselőként dolgoznak a helyi testületben. A polgármester hangsúlyozta, mindannyian elkötelezettek Gyula fejlődése, a rászorulók támogatása, illetve a város kultúrája mellett.

Dr. Görgényi Ernő hangsúlyozta, ha választók ismét bizalmat szavaznak számukra, akkor továbbra is alpolgármesterként számít Alt Norbert és Kónya István munkájára.


 A Fidesz gyulai jelöltjei

 1. választókerület: Dr. Görgényi Ernő

2. vk.: Szilágyi Teréz

3. vk: Veres András

4. vk: Pflaum Mária

5. vk.: A Fidesz nem indít jelöltet.

6. vk: Kónya István

7. vk: Alt Norbert

8. vk: Kiss Szabolcs

9. vk: Kiss Tamásné

10. vk.: Szabó Károly.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában