Mira Csillagászati Egyesület

2024.02.02. 18:34

Az emlékkötet elérhető már a szénási könyvtárban is

Kémlelték az eget, éjszakai csillaglesre mentek, mert hívták őket sok helyre, miközben könyvet írtak.Gyerekeknek pályázati alkalmakat jelentettek be, kiállítást szerveztek a tavalyi, centenáriumi emlékévük kapcsán a Mira Csillagászati Egyesület tagjai. Mozgalmas volt a 2023-as esztendő.

Csete Ilona

A szénási könyvtár állományát gyarapítja a könyv

Forrás: Facebook

A Mira Csillagászati Egyesület életében komoly mérföldkőnek számít a 2023-as esztendő. Emlékévet hirdettek tavaly, így is megemlékezve a csillagda névadójáról, a szénásiak polihisztoráról, Kiss Györgyről.

Az emlékév utolsó programja decemberben volt, akkor tartották meg a könyvbemutatót, hogy méltóképpen megünnepeljék a szakkör és a csillagda alapítójának, Kiss György születésének a 100. évfordulóját. Erről hírportálunk is beszámolt.
A Kiss György: Hódolója vagyok világegyetemnek című könyvének egy példányát pedig a napokban adták át a nagyszénási könyvtárnak, így már elérhető ott is, a könyvtár állományát gazdagítja az emlékkötet. 

– Elkötelezett célunk, hogy minél többen megismerjék alapítónk munkásságát, így a könyvtárból is elérhetővé tettük a könyvet – adta hírül a szénásiak civil közössége.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában