Művészetek találkozása

2024.02.14. 16:32

A festmények látványát zenei élménnyel fűszerezték

A szemet gyönyörködtető képek mellé zenei csemege is dukált a szerda délutáni, a Nagy Gyula Területi Múzeum által az Orosházi Festők Csoportjának szervezett kiállításmegnyitón. Élmény volt a szemnek és a fülnek is a program. Nagyon sokan kíváncsiak voltak az alkotókra, a festményekre és a fellépőkre.

Csete Ilona

Festők és a művészetük iránt érdeklődők találkozása volt ez az alkalom. A szerző felvételei

Orosházán, a városházi galérián látható mostantól az a kiállítás, ahol az Orosházi Festők Csoportjának 11 alkotója bemutatkozik. Jusztin Balázs festő méltatta alkotótársainak sokszínűségét, sokoldalúságát. Egy könyvet tartott a kezében, elhozta magával az Orosházi Festők 50 éves krónikája című kiadványt, ami a közösségük 1963 és 2013 közötti korszakát foglalta össze.

A klarinétos és a szaxofonos zenei produkció is nagy élményt adott.
 

– 61 évvel ezelőtt az orosházi festők megfogalmazták: képeket akarunk festeni! Azóta is ezt teszik. Itt és most 11 alkotó vallja ezt magáénak. A művészek széles skálán alkalmazzák a képalkotási technikákat. Selyem, akril, olajfestmény és tempera is látható. A lágy pasztell színektől az erős színtónusú képekig mindenre van példa. Vannak egyéni stílusú, nonfiguratív és szimbolikus és egyéni kompozíciók – ébresztett kedvet a nézelődésre Jusztin Balázs.

A zenei élményt két fiatal teremtette meg ezen a délutánon, ők a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, Rekeczki Ákos (klarinét) és Kiss Bence Máté (szaxofon). Nagy taps volt a jutalmuk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában