Farsang

2024.02.02. 11:10

A csajok fánkja verhetetlen: a Békés vármegyei gazdasszonyok az elnököt is meglepték

Kozsuch Kornélt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ Békés vármegyei elnökét is levették a lábáról „csajos” fánkjukkal a gazdasszonyok.

Nyemcsok László

Fánkjuknak nem lehet ellenállni

Ha nem kell vetni és aratni, akkor is találnak elfoglaltságot maguknak, családjuk vagy a rászorulók kedvére a Gazdasszonyok Békés Vármegyei Gazdakörének tagjai. Farsang lévén fő területük a farsangi fánk, a legtöbbeknél a nyáron, ősszel eltett lekvár adja az ízét.

Csapóné Hernádi Noémi elnök elmondta, Kozsuch Kornélt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ Békés vármegyei elnökét is levették a lábáról „csajos” fánkjukkal. Aminek a lényege a jókedvű, szeretettel teli készítés, no, és egy olyan szakember iránymutatása, mint Prohászka Béla, Venesz-díjas mesterszakács.

Csapóné Hernádi Noémi hangsúlyozta, a Békés vármegyei gazdasszonyok nem hiányozhattak a „Főzz és Segíts!" jótékonysági napról sem a minap a CsabaParkból. A helyi gazdák által összegyűjtött búzából, a tótkomlósi malomegység által megőrölt lisztből sütötték a fánkokat, a finomságok a vármegyei gyermek- és idősotthonok, szociális intézmények lakóihoz kerültek frissen. Ezer ember arcára sikerült a hölgyeknek mosolyt csalniuk készítményükkel. Ugyanakkor hasonlóan fontos számukra, hogy finomságaikkal családtagjaiknak is kedveskedhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában