Lelkesedés

2024.02.01. 11:52

A bölcsődések is készülnek a farsangra Magyarbánhegyesen

Kicsi a közösség, de annál nagyobb a lelkesedés: a magyarbánhegyesi mini bölcsődében is a farsangra készülődnek.

Csete Ilona

A bölcsődében a gyerekekkel sokat foglalkoznak, játszanak, kézműveskednek

Fotó: BMH

Az elhatározásból 2018-ban a megvalósítás is elkezdődött: egy önkormányzati lakásból, 10 millió forintos belügyminisztériumi támogatás felhasználásával jöhetett létre a településen a mini bölcsőde. Ahogy akkor arról hírportálunk beszámolt, az önkormányzat kigazdálkodta a még szükséges 8,5 millió forintos önrészt. 2019 tavaszán megnyitott az intézmény, azóta is hét kisgyermekkel foglalkoznak a gondozónők.

– Élmény hozzájuk elmenni, feltöltődést jelent a mosolyuk, a nyitottságuk –  mondta legutóbbi látogatása után a polgármester, Sódarné Varga Gyöngyi.

A bölcsődéjük további fejlesztésére 2022-ben lehetőségük volt újabb 10 millió forint forrást fordítani a Magyar Falu Program pályázata jóvoltából. Több feleslegessé vált tárolót elbontottak, kerékpártámaszokat telepítettek, épült kerítés, műfüves burkolatot helyeztek el a mászókák alatt, növénytelepítéssel, füvesítéssel vált esztétikussá az udvar.

A 2023-as avatáson is elhangzott, a kisgyermekes anyukáknak adják meg a mini bölcsődén keresztül a lehetőséget, hogy visszakerülhessenek a munka világába, miközben a kicsiket biztonságban érezhetik.

Napjainkban is így van ez. Minden ünnepkörhöz kapcsolódóan a kicsikkel megismertetik a hagyományokat. A farsangra készülve együtt dekorálják a csoportszobát, mondókákat tanulnak, énekelnek a gyerekek és a gondozónők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában