Kerek születésnap

2024.02.23. 17:46

93 évesen még autót vezetett a 100 éves csabai néni

Századik születésnapja alkalmából köszöntötte pénteken otthonában Vajay Ferencnét a város nevében Szarvas Péter polgármester, Paláncz György tanácsnok, önkormányzati képviselő és dr. Bacsa Vendel jegyző; virágcsokorral, az önkormányzat ajándékával és emléklappal.

Licska Balázs

Margit néni elmondta, hogy immár ez a harmadik emléklap, amit kapott, hiszen korábban köszöntötték a 90. és a 95. születésnapja apropóján is. A felmenői között is vannak, akik megélték ezt a szép kort.

százéves, születésnap, oklevél, köszöntés
Paláncz György is köszöntötte Vajay Ferencnét századik születésnapja alkalmából. Fotó: Licska Balázs

A mosolygós ünnepelt a városvezetőkkel több sztorit is megosztott. Beszélt arról, hogy a Dombegyházhoz közeli, a trianoni határ túloldalán lévő Nagyiratoson született. Élt többfelé az országban, rokonok miatt költözött Békéscsabára, testvére gyermekei gondoskodnak róla.

Érdekesség, hogy 93 éves koráig vezetett. Több munkakörben dolgozott, volt állomásfőnök, forgalomirányító, buszsofőr és kalauz is, mindig oda helyezték, ahol hiány volt, mivel tudták, hogy képes ellátni a feladatokat. 1979. március 15-én, tehát 45 éve vonult nyugdíjba. Hangsúlyozta, hogy szeretni és értékelni kell a munkát, és hogy ő a munka szerelmese volt.

százéves, születésnap, oklevél, köszöntés
A városvezetőkkel több sztorit is megosztott a mosolygós ünnepelt. Fotó: Licska Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában