Időjárás

2024.01.08. 17:44

Vörös kód: Kunágotán segítenek, ha krízishelyzetbe kerül valaki

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján Magyarország egész területén az éjszakai hőmérséklet elérheti és helyenként meg is haladja a -10 Celsius fokot. A fagyveszélynek kitett állampolgárok életének védelme érdekében 2024. január 8. (hétfő) 20.00 és 2024. január 13. (szombat) 8.00 óra között az ország egész területére kiadták a vörös kód figyelmeztetést. A Kunágotai Szociális Szolgáltató Központ és Konyha folyamatos készenlétet biztosít. S hogy ez mit jelent?

Csete Ilona

Forrás: Shutterstock/ illusztráció

Az intézmény folyamatos nyitva tartást biztosít az extrém hideg időjárás miatt a településen élő krízis helyzetbe kerülő személyek számára. 

– Hajléktalanról ugyan nincs tudomásunk, de felmerülhet, hogy a fűtetlen lakásban élők ez idő alatt veszélyeztetve érezve magukat igénybe veszik az intézményben (a meghatározott időintervallumban) biztosított tartózkodás lehetőségét – nyilatkozta Gáborné Dohar Edit, az intézmény vezetője.

A szociális szolgáltató központjuk tehát hétfő 20 órától szombat reggel 8 óráig folyamatos készenlétet biztosít krízis esetén a településen élő lakosok számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában