Szociális kerekasztal

2024.01.10. 16:14

Újabb módon segítik az idősek étkezését Békésen

Új elemmel bővíti a békési önkormányzat a téli szociális étkeztetést – tájékoztatta hírportálunkat Kálmán Tibor. A város polgármestere kiemelte, ilyenkor, tél derekán már jól láthatók az aktuális időszak étkeztetési tapasztalatai, így még jó időben finomíthatnak az ellátáson.

Papp Gábor

Áttekintették a feladatokat.

– A szociális kerekasztal érintett résztvevőivel, a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ, a Szent Lázár Alapítvány, a békési Mentálhigiénés Egyesülettel, az OCM helyi intézményfenntartójával és a békéscsabai Humán Szolgáltató Kft. munkatársaival összegezve az eddigi gyakorlatot a nehéz helyzetben élő, egyedül álló, magányos idősek felé fordult a szakma figyelme – emelte ki Kálmán Tibor. – Ők azok, akik az elmúlt időszakban egyre csökkenő arányban vesznek részt az ételosztásokon, hiszen a téli időszakban hétvégente jóval nehezebben jutnak el a meghirdetett helyszínekre. Ezt a helyzetet és a lehetséges megoldásokat mérlegelve döntöttünk arról, hogy egy-egy pénteki időpontban meleg ételt juttatunk el az érintettekhez. Felkértem a kerekasztal résztevőit, hogy mérjék fel az igényeket. A szerveztek javaslatai alapján, a segítségükkel juttatják el az ételt a rászorulóknak. Aki úgy érzi, hogy segítségre szorul, úgy kérem, hogy keresse a városi szociális szolgáltató központot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában