Segítség

2024.01.04. 10:54

Több millió forintot osztottak ki támogatásként Vésztőn

Többen kaptak összességében több millió forint értékben támogatást Vésztőn a közelmúltban – ismertette Karakas Anikó polgármester a képviselő-testület nemrég tartott ülésén.

Licska Balázs

Több mint nyolcszáz 70 év felettinek adtak egyenként 8 ezer forintot, összességében 6,7 millió forintot fizettek ki így. Csaknem 250 közfoglalkoztatott részesült 40 ezer forintos tüzelőtámogatásban, összességében 10 millió forint ment el erre a célra. 85-en voltak jogosultak magasabb összegű családi pótlékra, ők egyenként 12 ezer 500 forintot kaptak. 168 család részesül rendszeres gyermekvédelmi támogatásban, nekik most egyenként 15 ezer 600 forint értékű csomagot biztosítottak. Eseti és rendkívüli támogatásban részesültek 139-en, összesen 3,6 millió forint értékben.

A városvezető elmondta, hogy a Penny élelmiszerosztásai, a vésztői felajánlók révén is kaptak adományokat a rászoruló családok. Az elmúlt időszakban két ilyen akció volt, egyszer 132 háztartás, máskor pedig száz háztartás jutott segítséghez, összességében 3,2 millió forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában