Jótékonyság

2024.01.19. 13:02

Színházbarátok adományával gyarapodott az orosházi kórház gyermekosztálya

Közösségi gyűjtésből, több mint 250 ezer forint értékben vásároltak eszközöket és használati tárgyakat a csecsemő- és gyermekosztálynak a szarvasi Turul Kisvendéglő tulajdonosai. A Szarvasi Vízi Színházzal közös, régóta tartó jótékony akciójukat mostantól az Orosházi Dr. László Elek Kórház javára szervezik.

Csete Ilona

Az adományt dr. Bozsár Stefánia főigazgató, Papné Fehér Anita főnővér, dr. Kováts Anikó osztályvezető főorvos és Pap Evelin ápoló vette át.

Fotó: Melega Krisztián/Kórház

Sok éve gyűjtünk már adományokat a gyerekek gyógyulásáért a Szarvasi Vízi Színházzal szemben lévő vendéglőnkben. A jótékonysági akció a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Szabó Károlyné, illetve a Békéscsabai Jókai Színház korábbi vezetője, Fekete Péter – aki jelenleg a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója – segítségével indult útjára néhány éve. Ennek lényege, hogy a vendéglőben kihelyezünk egy adománygyűjtő dobozt, amibe a színházba járó, illetve a nálunk rendezett szerdai gyermek előadások előtti ingyenes gyerekprogramok vendégei tetszés szerinti összeget dobhatnak. Az így összegyűlt összegből vásárolunk hasznos eszközöket a kórházi gyerekosztálynak – foglalta össze Povázsay Bence.

A kisvendéglő tulajdonosa elmondta, miután a szarvasi gyerekek többsége az orosházi kórházhoz tartozik, úgy döntöttek, ide juttatják az adományt.

– Hálásan köszönjük a megkeresést és az elhatározást, hogy bennünket választottak. Orosházáról is sokan járnak Szarvasra a vízi színházba, bízom benne, hogy az étterem vendégei továbbra is hozzájárulnak adományaikkal a kórház gyermekosztályának a fejlesztéséhez – fogalmazott dr. Bozsár Stefánia, az orosházi kórház főigazgatója. 

Az adományozók az urnába összegyűjtött 252 ezer forintból csupa hasznos dolgot vásároltak: hőmérők, vérnyomásmérő és hozzá való csecsemő mandzsetta, pulzoximéterek, légzésfigyelők, csecsemő mérleg, mikrohullámú sütő, párásító, textilpelenkák, bilik, cumisüvegek és csecsemő kanalak kerültek a csomagba.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában