Békéscsaba

2024.01.06. 18:16

Pólókat hasznosítottak újra a Békés Megyei Könyvtár foglalkozásán

A rongyhorgolás alapjait sajátíthatták el az érdeklődők szombaton délelőtt a Békés Megyei Könyvtárban. A foglalkozást Kácsorné Győri Éva, a Békés Megyei Könyvtár munkatársa tartotta.

Gyemendi Réka

A foglalkozást Kácsorné Győri Éva, a Békés Megyei Könyvtár munkatársa tartotta.

Fotó: Gyemendi Réka

Nem első alkalommal került porondra a könyvtárban a rongyhorgolás, hiszen mindig nagy érdeklődés mutatkozik a kreatív műhelymunka iránt, nem volt ez másképp most sem.

A cél az újrahasznosítás volt, hiszen rongyhorolással például fürdőszobakilépők, kis szőnyegek, kosarak, ülőpárnák készíthetők kizárólag használt pólóból, farmerból. A foglalkozásvezető elmondta, nem is kell, hogy horgolni tudjon az, aki ellátogat egy ilyen alkalomra, elég, ha egy horgolótűt, ollót és pólót hoz magával.

A tervek szerint kéthetente, szombatonként lehet majd kipróbálni a rongyhorgolást, de ezen kívül a blokkhorgolást is elsajátíthatják majd a látogatók. Ez utóbbi technikával akár poncsót vagy egy ruhának a díszét is el tudják készíteni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában