Szemle

2024.01.05. 10:46

Pénteken is meghoztuk a legfrissebb csabai híreket

Itt találja a legfrissebb békéscsabai híreket.

Beol.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Jótékonysági bált szervez a vármegyei kamara Békéscsabán
Jótékonysági bált rendez a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara január 20-án Békéscsabán. Az eseményen többek között a Budapesti Operettszínház művészei szórakoztatják a közönséget. Mészárosné Szabó Anna szakképzési osztályvezető elmondta: nem ez az első alkalom, hogy a kamara a bál bevételét rászorulók támogatására szánja. A tavaly télen befolyt összeget, 1 millió 200 ezer forintot jó tanuló, tehetséges, szorgalmas, hátrányos helyzetű Békés vármegyei tanulóknak ajánlotta fel. 

Irodákat vásárol az önkormányzat Békéscsabán
Él az elővásárlási jogával az önkormányzat, és megveszi az Irányi utca 4-6. szám alatti társasház földszinti részét, ahol irodák találhatók – derült ki a városi közgyűlés nemrég tartott ülésén. A grémium elé került előterjesztésben azt írták, hogy a 40 millió forintos vételár reális, a vásárlás mellett szól az is, hogy az ingatlan központi helyen található, és hogy ezzel az üzlettel kizárólagos önkormányzati tulajdont alakíthatnak ki az adott irodaépületnél. 

Bezárt egy Spar Békéscsabán, de áprilisban nyit egy új a Százas helyén
Lehúzta a rolót egy Spar szupermarket december 31-én, kora délután Békéscsabán, a Szarvasi úti víztoronynál. Maczelka Márk, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője érdeklődésünkre elmondta, üzleti gyakorlat náluk az értékesítési stratégia rendszeres felülvizsgálata. Ennek alapján egy-egy településen olykor újraszervezik a jelenlétüket, a vásárlói igényeknek megfelelően.  – A nevezett üzlet Békéscsabán 2023. 12. 31-én valóban bezárt, de a Lencsési út 20. szám alatt tavaly november közepén nyitottunk egy új Spar-szupermarketet, és itt nem állunk meg – emelte ki Maczelka Márk. – Örömmel jelenthetem be, hogy idén, április 11-én Békéscsabán, az Andrássy út 3-5. szám alatt szintén egy Spar-szupermarket nyílik terveink szerint, tovább erősítve részünkről a lakosság ellátásbiztonságát. Az Andrássy út 3-5. szám alatt jelenleg a Százas ABC üzemel. Tyetyák Magdolna, az üzletet működtető Élésker Kft. ügyvezetője megkeresésünkre elmondta, február 10-én, szombaton tervezik az utolsó nyitvatartási napot. Addig a megszokott módon, színvonalon és kínálattal működik a Százas, ebben semmi változás nem lesz.  A víztoronynál Lidl nyílik a Spar helyén.

Huzatsárkány a várban: gyerekeket vártak a könyvtári foglalkozásra
Szünidei mesedélelőttöt rendeztek kisiskolásoknak Békéscsabán, a Békés Megyei Könyvtárban csütörtökön délelőtt. A papírszínházi mesélésre és kézműves foglalkozásra 7-10 év közötti gyermekeket és szüleiket várták.  A rendezvényen először Kiss Ildikó, a gyermekkönyvtár részlegvezetője olvasta el a gyerekeknek a Huzatsárkány a várban című mesét, majd egy-egy papír szélkakas készítésére invitálta az érdeklődő kicsiket és nagyobbakat. Az esemény ingyenes volt, de érvényes olvasójegyre/ regisztrációs jegyre szükség volt. 

Magánlaksértés miatt keresték
Őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit is, akit a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei fogtak el szerdán 12 óra 15 perc körül. Ellene a Fővárosi Törvényszék adott ki elfogatóparancsot magánlaksértés vétség elkövetése miatt.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában