Támogatás

2024.01.27. 11:03

Kapacitásbővítésre pályázhatnak Békés vármegye vállalkozásai is

Több mint hetvenen jelentkeztek be a kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő támogatásáról szóló, Skype-on tartott fórumra, amelyet a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezett – közölték a kamaránál.

Licska Balázs

A kérelmeket január 31-ig kell papír alapon, postai úton benyújtani!

Forrás: shutterstock

A négy leghátrányosabb helyzetű magyarországi régióban pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásfejlesztésre. A pályázat a Dél-Alföldön működő cégeknek is szól, amennyiben legalább egy, legfeljebb tíz munkavállalóval bővítenék a munkatársaik számát. Az egy főre jutó támogatás maximális mértéke új foglalkoztatottként hat hónapra, a 30 százalékos önrész figyelembe vételével összesen legfeljebb 2 millió 467 ezer 920 forint. 

A GINOP Plusz támogatás célja emellett, hogy hosszabb távon is segítse a kis- és középvállalkozások alkalmazkodását a zöld és a digitális átállás okozta kihívásokhoz, és ezáltal hozzájáruljon ahhoz, hogy a létrejövő munkahelyek hosszabb távon is fenntarthatók legyenek.

Szécsi Attila, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. tanácsadója előadásában többek között bemutatta magát a programot, a tájékoztató számos területet érintett. A kérelmeket január 31-ig kell papír alapon, postai úton benyújtani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában