Magyar kultúra napja

2024.01.19. 12:26

Izgalmas programokkal készülnek a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyban

A magyar kultúra napja alkalmából a tárlatvezetést követően az érdeklődőknek lehetőségük nyílik korabeli ruhákban, autentikus díszlet előtt fotót készíttetni, amelyet a kastély ajándékboltjában nyomtatott formában vehetnek át.

Dinya Magdolna

Érdemes kilátogatni hétvégén a kígyósi kastélyba. Fotó: Havran Zoltán

Január harmadik hétvégéjén ünnepi tárlatvezetéseken vehetnek részt a látogatók, melyek során betekintést nyerhetnek az egykori vendégszobákba. Maximum 25 fő jelentkezését fogadják el. A tárlatvezetést követően az érdeklődőknek lehetőségük nyílik korabeli ruhákban, autentikus díszlet előtt fotót készíttetni, amelyet a kastély ajándékboltjában nyomtatott formában vehetnek át. Szombaton a délutáni órákban szabadulószoba várja a kihívás kedvelőit. A játékban csapatonként legfeljebb 6 fő vehet részt.

Vasárnap ismételten lehetőség lesz a tárlatvezetéseken betekinteni a régi vendégszobákba. Az este folyamán pedig kerekasztal-beszélgetést szerveznek a "A leggazdagabb árva" és az újonnan megjelent "Vörös posztó" című regények írójával, Bauer Barbarával és vendégével, Harangozó Imre néprajzkutatóval, aki egyben a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja. Az esemény a Krisztina kávézó vendégterében kerül megszervezésre. A helyek korlátozott számban elérhetők, ezért ajánlott minél hamarabb online jegyet foglalni – olvasható a Wenckheim-kastély közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában