Szemle

2024.01.25. 09:24

Itt találja meg a legfrissebb csabai híreket

Egy csokorba gyűjtöttük olvasóinknak a legfrissebb békéscsabai híreket.

Vásári Erzsébet

Sajtóreggelit tartottak a csabai MCC-ben

Sajtóreggelit tartottak a Mathias Corvinus Collegium békéscsabai képviseletén szerdán. Az eseményen elhangzott: a műhely sikeres, aktív, eseménydús évet zárt tavaly. A felső tagozatosok Fiatal Tehetség Programja (FIT) hetven főt számlál, a Középiskolás Program (KP) százhúsz diákot fog össze, a Fiatal Tehetségek Klubjában pedig hetven diák kezdi meg idén az évet. Mittag Mónika, a Mathias Corvinus Collegium békéscsabai képviseletének vezetője elmondta, 2023-ban költöztek át a méltón felújított, Andrássy úti Szalay-kúriába, ami meghatározta az éves munkát. Meleg, otthonos hangulatot teremtettek, s rögtön belevágtak a FIT oktatási programokba, a KP klubdélutánokba – írja a Beol.hu hírportál.

Gyümölcsöt vittek a csabai családok átmeneti otthonába

A narancstól a kivin át a banánig, az almától a szőlőn keresztül a körtéig, a datolyától a fügén át a földi mogyoróig sorakoztak különféle gyümölcsök, magvak szerdán a Bartók Béla úti családok átmeneti otthonának asztalán. A békéscsabai Bét Bárhesz Egyesület lepte meg a családokat, a gyermekeket egy zsidó hagyomány, a tu bisvát alkalmából, amely minden esztendőben svát hó 15-én köszönt be, ez idén pont szerda estére esett. Az egyesület azért döntött a családok átmeneti otthona mellett, mert sok helyről kerülnek ide ellátottak, akik találkozhattak zsidó tradíciókkal, és fontosnak véli a hagyományok felelevenítését. Szomorú sorsokkal lehet találkozni az intézményben, de most az ellátottak arcára mosolyt varázsolhattak – írja a Beol.hu hírportál.

Minősített Könyvtár Címet kapott a békéscsabai bibliotéka

Minősített Könyvtár Címet érdemelt ki a Békés Megyei Könyvtár. Az elismerést a napokban, a magyar kultúra napja alkalmából tartott rendezvényen, Pannonhalmán vette át Juhász Zoltán igazgató, illetve dr. Bacsa Vendel jegyző Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkártól, valamint Szentmártoni János művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkártól. a Békés Megyei Könyvtár 2018 után immár második alkalommal kapta meg a címet – írja a Beol.hu hírportál.

Kétszer kétsávos déli elkerülőt terveznek Békéscsabának

Megkezdődött a Békéscsabát délről elkerülő 2x2 sávos út kijelölt nyomvonalához kapcsolódó tanulmányterv és környezeti dokumentáció elkészítése – ismertette Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. Az elképzelések szerint ezen a nyomvonalon az út a fürjesi elkerülőt kötné össze a 44-essel úgy, hogy abba Vesze közelében csatlakozna. A tervezővel a minisztérium a napokban kötött szerződést a munka elvégzésére. Ezt követően pedig a szaktárca egyeztetésre hívta a vármegye közgyűlésének elnökét, az érintett szakembereket, a tervező képviselőit – írja a Beol.hu hírportál.

Karambol történt Csabán, egy ember megsérült

Baleset történt szerdán délután Békéscsabán, a Bartók Béla út és a Szemere utca kereszteződésében. Két személyautó ment egymásba, az elsődleges információk szerint a balesetnek egy könnyű sérültje van. Az utat félpályán lezárta a rendőrség a helyszínelés idejére – írja a Beol.hu hírportál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában