Napirendi pontok

2024.01.03. 06:32

Decemberben is fontos döntéseket hozott az eleki testület

A decemberi kéviselő-testületi ülés legfontosabb döntéseiről tájékoztatott kedden Szelezsán György, Elek polgármestere. Megtudtuk, a grémium a nyílt ülésen 13 napirendi pontot tárgyalt.

Vásári Erzsébet

Archív fotó

Szelezsán György ismertette, hogy akik részletesebb információkra kíváncsiak, azok a decemberi képviselő-testületi ülésről készült felvételt vágatlan formában megtekinthetik az Elek az én városom Facebook-oldalon, továbbá az ülések anyagai az elek.hu weboldalon elérhetőek minden esetben 15 napon belül.

A polgármestertől megtudtuk: a képviselő-testület a nyílt ülésén 13 napirendi pontot tárgyalt, majd zárt ülésen folytatták a munkát, ahol további egy napirendi pont volt terítéken.

Az eseményen megköszönték Kolysza Zoltán a Gyulai Rendőrkapitányság élén eltöltött 10 éves szolgálatát, aki áthelyezéssel a jövőben a Békési Rendőrkapitányságot vezeti. A Gyulai Rendőrkapitányság vezetését a Békéscsabai Rendőrkapitányságot 2014 novembere óta vezető dr. Bede Sándor rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos veszi át.

Szelezsán György előterjesztésére tárgyalták és elfogadták a közös önkormányzati hivatal és a város önkormányzata, valamint intézményeinek gazdálkodásáról szóló beszámolót és a költségvetések III. negyedévi módosítását. A pénzügyi osztály által elkészített dokumentumokból megállapítható, hogy a világszintű nehéz gazdasági helyzet ellenére a város költségvetése továbbra is stabil lábakon áll.

Az Elek Város Fejlődéséért Alapítvány beszámolója a gyermeknapról című napirendet levették és nem tárgyalták, mivel késedelmesen kapták meg a beszámolót és a bizottságok nem tudták véleményezni azt. Ezt a napirendet a január végi ülésen tárgyalják majd. Kisebb módosításokat fogadtak el az önkormányzat tulajdonában levő lakások, és nem lakáscélú helyiségek bérletéről és elidegenítéséről szóló önkormányzati rendelet, és az önkormányzat szervezeti és működési szabályzata vonatkozásában. Elfogadták továbbá a képviselő-testület 2024. évi munkatervét és a felvételt biztosító általános iskola körzethatárainak meghatározásához szükséges napirendi pontot.

Végezetül forrásbiztosításról döntöttek az évi végi jutalmak kifizetéséhez minden önkormányzati dolgozó számára. Itt fontos kiemelni, hogy a képviselő-testület tagjai és a polgármester nem részesültek jutalomban.

A nyílt ülést követően pedig zárt ülésen egy lakossági kérelem elutasításáról kellett dönteniük, mivel a kérelemben foglaltakat magasabb jogszabály szabályozza – ismertette Szelezsán György.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában