Békéscsaba

2024.01.13. 06:30

Beveszik Spanyolországot, Portugáliát és Finnországot is a Vízműsök

Január második hetétől folytatódott a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Erasmus+ rövid futamidejű mobilitási projektje – írták az intézmény közösségi oldalán. Három diákcsoport utazott el, hogy Portugáliában, Spanyolországban és Finnországban szerezzen szakmai tapasztalatot.

dr. Nagy Szilvia

Finnországban kemény mínuszok várták a Vízműsöket

Forrás: Vízmű

Az első turnusban, január 5-én három földmérő technikus tanuló indult Portugáliába, Braga városába, hogy a Sinergeo nevű, földméréssel is foglalkozó cégnél töltse gyakorlatát. A második és harmadik turnus magasépítőtechnikus tanulói múlt hétvégén vették célba a spanyolországi Córdobát, illetve a finnországi Kokemäkit. A fiatalok a Castello Arquitectura cégnél, illetve egy finn iskolában töltik az Erasmus+ program által biztosított időt.

A magasépítő technikusok nem fáznak Spanyolországban

Az intézménynél elmondták, az északra tartó, vonattal közlekedő csoportnak okoztak izgalmat a mínuszok; a hideg időjárás miatt végül busszal jutottak el Kokemäkiba a Vízműsök, akik meg tudták nézni Helsinki nevezetességeit is. A Portugáliában lévők Braga városával ismerkedtek a BragaMob munkatársának segítségével, aztán Portóba látogattak el. A spanyolországi csoport első éjszakáját Malagában töltötte, másnap be is járta várost, sőt megismerkedett a gyakorlati helyekkel, mentorokkal.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában