Karácsonyvárás

2023.12.11. 13:37

Ünnepi fényben úszik Füzesgyarmat

Ünnepi díszbe öltözött Füzesgyarmat. A napokban intézmények, cégek, civil szervezetek képviselői vonultak fel az általános iskola előtti parkban egy-egy kiválasztott fa köré, és díszítették fel közösen advent idejére – ismertette a Hegyesi János Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény.

Licska Balázs

Intézmények, civil szervezetek, cégek dolgoztak közösen

Forrás: Füzesgyarmat

Fotó:

A mostani karácsonyvárás különlegessége, hogy az egészségház elé a Füzesgyarmati Népi Kismesterségek és Kézművesek Egyesülete tagjaiból Nagyné Banadics Anikó és Kovács Sándorné két embernagyságú diótörő figurát alkotott. A napóránál adventi koszorút ugyancsak készítettek a kézművesek.

Huszár Róbert, az intézmény igazgatója ismertette, hogy az adventi programok keretében december 17-én, vasárnap 14 órakor Szent Borbála szobránál karácsonyi sokadalmat rendeznek. December 20-án 18 órakor a Szentegyházi Gyermekfilharmónia lép fel a református templomban, december 23-án 18 órától pedig az önkéntes tűzoltók szerveznek karácsonyi ünnepséget – természetesen tűzoltóautóval – a napóránál. Szenteste napján, december 24-én 15 órakor az unitárius, majd 16 órakor a református templomban lesz istentisztelet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában