Békés vármegye

2023.12.05. 09:56

Tilalmak léptek életbe a KHESZ egyes vizein

Fontos tilalmak léptek életbe decemberben a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége egyes vízterületein – tájékoztatott Facebook-oldalán a KHESZ.

Papp Gábor

A tilalom nem csupán az adott folyószakaszok vonalára, hanem a felsorolt területek árvízvédelmi töltésen belüli, azaz hullámtéri ágaira és kubikjaira is vonatkozik.

Fotó: KHESZ

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége helyi horgászrendjében a téli időszakra vonatkozó fontos szabályozás, hogy a telelő halak védelmében december 1-től február 28-ig tilos horgászni és horgászfelszereléssel tartózkodni bizonyos folyószakaszokon. Fontos tudni, hogy a tilalom nem csupán az adott folyószakaszok vonalára, hanem a felsorolt területek árvízvédelmi töltésen belüli, azaz hullámtéri ágaira és kubikjaira is vonatkozik.

Az érintett helyszínek pontos, minden horgász számára egyértelmű behatárolása érdekében az utóbbi években GPS koordináta szerint is meghatározták ezeket a folyószakaszokat, azokat a KHESZ helyi horgászrendjében rögzítették, illetve térképes megjelenítésben is elérhetővé váltak a Szövetség weboldalán.

A december 1. és február 28. időszak tilalmai a KHESZ helyi horgászrendjében 2024. évre vonatkozóan változatlan formában lépnek életbe.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában