Orosháza

2023.12.07. 11:35

Szánkó helyett a lóháton érkező Mikulásnak is örültek a családok - videóval

Micsoda izgalom, micsoda várakozás! A gyerekek énekeltek, hívogatták a Mikulást, olyan izgatottan várták Orosházán, az Ökumenikus Segélyszervezet családok átmeneti otthonában szerda este. A meglepetés nemcsak a csomagok átvételekor érte őket, hanem akkor, amikor paták kopogásával telt meg az udvar. Újabb Mikulás érkezett hozzájuk, lóháton. Nagy volt az öröm és a megilletődöttség. Volt, aki azonnal lóhátra akart ülni.

Csete Ilona

A családok átmeneti otthonába szerda este érkezett meg a Mikulás. Először gyalog, majd lóháton is.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segíti országos intézményhálózatán keresztül az év 365 napján. Orosházán is, a családok átmeneti otthonában. Idén is készült a szervezet ünnepi segélyakciókkal, hiszen karácsonykor is szeretnék szebbé tenni a legszegényebbek ünnepét. Sőt, már a Mikulás érkezése is jeles dátum egy olyan otthonban, mint az orosházi.

Ott voltunk, amikor a gyerekek lelkesen szavaltak, énekeltek, hiszen már hetekkel korábban Misák Darinka gyógypedagógussal és Paku Tímea családgondozóval kiválasztották, tanulták a Mikulásnak szóló versikéket, dalocskákat.

Soós Edit intézményvezető miközben beinvitált bennünket a szépen díszített folyosóra (a családokkal, gyerekekkel együtt csinosították, szépítették a környezetüket), elmesélte, nagyon várták a kicsik és a nagyobbak is a Mikulást. A puttonyából előkerült 29 gyermek számára ajándékcsomag sok-sok földi jóval, édességekkel.

– Gondoltunk a külső férőhelyeken élőkre és a látókörünkben lévő rászorultakra is, nekik is jut, jutott ezekből a csomagokból – sorolta Edit, akitől azt is megtudtuk, korábban az orosházi mikulásfutáson résztvevők megálltak az otthon előtt és adtak át csomagokat, ahogy kaptak adományként a Linamar Hungary Zrt.től is. A Kossuth mezgé középiskola diákjai pedig sütnek nekik. Mindenkinek hálás szívvel köszönik ezt a sok támogatást.

De ezzel szerda este még nem ért véget a meglepetések sora. Öltözködni kellett, az udvar sejtelmes sötétségbe borult ugyan, az eső is eleredt, de a távolból paták zaja verte fel a csendet... A Gepárd Lovas Egyesület tagjai fényesen felszerszámozott lovaikkal érkeztek a családok átmeneti otthonába, mindenkinek szaloncukrokat osztogattak, miközben a legbátrabb gyerekek a pacikat csodálhatták egészen közelről.

A legnagyobb ünnepi összefogás

Az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtést évről-évre változatlan célkitűzésekkel hirdeti meg. Idén 28. alkalommal indították el, ami mára Magyarország legnagyobb ünnepi összefogásává vált. Az emblematikussá vált szeretet.éhség. mézeskalácsszív a magyarok százezrei számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a hiányt szenvedők támogatásával. Aki ennek az egyre szélesedő ünnepi összefogásnak a részesévé akar válni, az hívja a 1353 adományvonalat (500 forint egy hívás vagy egy SMS), a www.segelyszervezet.hu oldalon pedig nagyobb pénzadományokat lehet felajánlani, hogy a segélyszervezet ne csak ünnepekkor, de egész évben hatékonyan tudja segíteni a nélkülözőket és bajbajutottakat, ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában