Szemle

2023.12.22. 09:55

Pénteken is szállítjuk a legfrissebb csabai híreket

Egy csokorba gyűjtöttük olvasóinknak a legfrissebb békéscsabai híreket.

Vásári Erzsébet

Böngéssze át híreinket!

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Karácsony miatt máskor ürítik a kukát két csabai körzetben

Karácsony miatt a megszokotthoz képest máskor ürítik a kukákat két békéscsabai körzetben – derült ki a szemétszállító cég, a Tappe Kft. beszámolójából. Az első körzetben december 23-án, szombaton gyűjtik be a hulladékot december 25-e, hétfő helyett. A másodikban pedig december 27-én, szerdán viszik el december 26-a, kedd helyett.

Milliomosok lettek, mert szabálykövetők és türelmesek

Egyenként másfél millió kilométert vezettek le balesetmentesen azok az autóbuszsofőrök, akiket Békés vármegyében elismerésben részesített csütörtökön a rendőrség. Mindketten, Megyeri Sándor és Bujdosó Gábor a Volánbusz Zrt.-nél dolgoznak, és azt vallják: a biztonságos közlekedés alapja a szabályok betartása, illetve az, hogy türelmesen, higgadtan vezessünk, figyeljünk egymásra. Munkahelyük mellett a Békés Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság is elismerésben részesítette őket csütörtökön a békéscsabai autóbuszállomáson. Hudák Pál ezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, a bizottság elnöke gratulált nekik. Egyúttal megköszönte, hogy felelősségteljesen végzik a munkájukat, szabályosan közlekednek, jó példát mutatnak.

Zöldterület-gondozási munkák kezdődtek a Fás-tónál Békéscsabán

A horgászszezon végeztével általános zöldterületi karbantartást végeznek a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) tulajdonában álló békéscsabai Fás-tónál – erősítette meg Nemes Attila, a KHESZ ügyvezetője. A szakember elmondta, a megszokott rend szerint, időjárástól függően a téli, illetve esetenként a tél végi időszakban végzik el ezeket a munkálatokat, aminek részeként levágják a horgászállások mellett a nádat, illetve az általuk telepített növényzet szükséges mértékű gallyazása is megtörténik. Ezek a karbantartási feladatok idén szélesebb körben érintik a Fás-tó déli része előtti területet is, ami nagyon gyakran víz alatt szokott állni, az ott található nádat gépi eszközökkel, illetve kézi erővel levágtákl.

A mennyország jelenik meg a képeken

Mennyország címmel nyílt a Padlásterápia festőklub 18. kurzusának terméseiből kiállítás csütörtökön Békéscsabán, a Lencsési lakótelepi könyvtárban. A Padlásterápia vezetője, G. Pataki Mária elmondta, hogy az előző tárlat Angyali szó címmel a Lencsési Közösségi Házban talált otthonra, és ezzel kapcsolatban merült fel a gondolat, hogy a festőklub tagjai saját festményeikkel ajándékozzák meg szeretteiket. Most is mindenki saját egyéniségét, stílusát megmutatva alkotott, a kiállításon húsz művész száz alkotása tekinthető meg.

Összeütközött két autó Békéscsabán

A tiltás ellenére ült volán mögé az az autós, aki ellen büntetőeljárást indítottak – ismertették a rendőrségen. A férfi kedden 21 óra körül Békéscsabán, az Illésházi utcában figyelmetlenül indult el, nem használta az irányjelzőt, és érintőlegesen összeütközött az őt előző kocsival. A baleset után nem állt meg, hanem elhajtott a helyszínről. A rendőrök megtalálták, és kiderült, hogy a férfit december 1-jétől két hónapra eltiltották a járművezetéstől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában