Felhívás

2023.12.01. 20:34

Orosházi kampány a gyerekekért: fogadj örökbe egy kívánságot!

A gyermekek karácsonyának szebbé tétele a célja Orosházán a Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat munkatársainak. Ezért a szeretet ünnepéhez közeledve felhívással élnek az orosházi lakosok, cégek és vállalkozások felé: segítsenek valóra váltani a nehéz körülmények között élő gyermekek álmait.

Csete Ilona

Fontosnak tartják, hogy ne maradjon üresen az intézmény látókörében lévő gyerekek keze karácsonykor.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

– A korábbi években a Petrus Márta szervezte Jézuska járat keretében ajándékoztuk meg a nehéz körülmények között élő orosházi gyerekeket. Idén Márta nem tudta vállalni ezt a szép feladatot, ám mi a kollégáinkkal úgy gondoltuk, hogy ne maradjon üresen az intézmény látókörében lévő gyerekek keze karácsonykor, ezért indítottuk el a Fogadj örökbe egy kívánságot! kampányt – ismertette a célt Halustyik Éva, az intézmény vezetője. 

– Várják a gyerekek is, boldogan sorolják, mit szeretnének a Jézuskától. Mi csak azt reméljük, minél többük kívánságát válthatjuk valóra az adományozók segítségével.

Az intézmény támogatókat keres, akik akár a konkrét ajándék beszerzésével, akár pénzadománnyal segítené a vállalás sikerét. A Petőfi Művelődési Központ recepciós pultján található a lista, rajta a gyermekek keresztneve, életkora, sorszáma és természetesen kívánsága. Ebből lehet választani, megadva az adományozó nevét és elérhetőségét – a későbbi esetleges egyeztetés érdekében. Az ajándékot szépen becsomagolva, sorszámmal ellátva ugyanitt lehet leadni december 8-áig, péntekig. 

Aki nem tud időt szakítani a személyes ajándékválasztásra, telefonon is megteheti a 68/412-317-es telefonszámon egyeztetve az intézmény munkatársaival. Aki pedig inkább anyagilag támogatná e nemes kampányt és a vásárlást a gyermekjóléti központra bízza, attól köszönettel fogadják a felajánlást az Egy Más jövőÉrt Alapítvány számlaszámára (11733041-20037848) utalva, a közleménybe írva: Fogadj örökbe egy kívánságot!

– A kívánságokat mi összegyűjtjük a szülők segítségével. Fontos kitétel, hogy maximum 10 ezer forint értékű lehet. Az ajándék lehet új, de nagy örömmel fogadjuk a szép, újszerű állapotban lévő felajánlásokat is, az a fontos, hogy olyan legyen, amit a felajánló is szívesen látna saját gyermeke kezében karácsonykor – tette hozzá Halustyik Éva.

A hagyományt folytatva, az ünnephez közeledve egy rendezvény keretében osztják majd ki az ajándékokat az intézmény látókörében lévő gyerekek részére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában