Elismerések

2023.12.31. 11:33

Négy rangos kitüntetésre is javaslatokat várnak Gyomaendrődön

Díszpolgári cím, Gyomaendrődért-díj, Gyomaendrődért Elismerő Oklevél, valamint Gyomaendrőd Mecénása Elismerő Oklevél adományozására kér javaslatokat a város önkormányzata.

Nyemcsok László

Toldi Balázs ismertette a kitüntetések részleteit.

Fotó: MW-archív

Toldi Balázs, Gyomaendrőd polgármestere kiemelte, az említett elismerések alapítását és adományozási rendjét egy 2018-as rendeletében határozta meg az önkormányzat.

Toldi Balázs kitért arra, díszpolgári cím annak a Gyomaendrődhöz kötődő embernek adományozható, aki a várossal tartós és szoros kapcsolatot ápoló szaktekintélyként vagy mecénási szerepvállalóként járult hozzá a társadalmi, gazdasági, tudományos, kulturális élet fejlődéséhez, a múlt értékeinek megőrzéséhez. Továbbá az egészségügy, az oktatás, közművelődés és a sport területén kiemelkedő tevékenységet végezve, és eredményt elérve közmegbecsülést szerzett. A díszpolgári cím posztumusz is adományozható.

– Gyomaendrődért díj annak a személynek, közösségnek adományozható, amelyik Gyomaendrődön kifejtett, évtizedes munkásságával, a gazdagság, a kutatás, a közigazgatás, a szolgáltatás, az egészségügy, a tudományok, a közoktatás, a környezetvédelem, a turizmus, a kultúra és a művészetek területén Gyomaendrőd fejlődése érdekében kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű tevékenységet végzett – mondta a polgármester. – Emellett a város értékeinek hazai és külhoni megismertetésében, valamint kapcsolatainak gazdagításában elévülhetetlen érdemeket szerzett. A díj posztumusz is adományozható.

A Gyomaendrődért Elismerő Oklevél szakterületi elismerés a következő szakterületeken elért kimagasló szakmai érdemek elismeréséért: oktatás és nevelés, kultúra és művészet, egészségügy, szociális munka, gyermek- és családvédelem, sport, környezet- és természetvédelem, katasztrófa- és rendvédelem, közellátás, közszolgáltatás és közszolgálat, turizmus, közösségi szolgálat, közösségért végzett munka.

A Gyomaendrőd Mecénása Elismerő Oklevél annak adományozható, aki Gyomaendrőd gyarapodását, fejlődését szolgálta, szolgálja ellenszolgáltatás nélküli, kitartó és kimagasló anyagi jellegű hozzájárulásával, szponzorációs tevékenységével.

A kitüntetések adományozására a polgármester, a képviselő-testület tagjai, civil szervezetek és a polgárok egyéb közösségei tehetnek javaslatot 2024. január 8-áig Gyomaendrőd Város Önkormányzata (5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.) postacímre, illetve a [email protected] e-mail fiókra.

A javaslatot csak írásban lehet benyújtani és olyan részletes indokolással kell ellátni, amiből megismerhető a kitüntetésre felterjesztett ember vagy szervezet adata, elérhetősége, az ajánlott személy vagy szervezet életútja tevékenysége, annak jelentősége és a városra gyakorolt hatása, valamint az ajánló neve, elérhetősége és kézjegye.

A beérkezett javaslatok alapján a képviselő-testület a 2024. januári ülésén dönt, a kitüntetéseket pedig a 2024. március 15-ei, ünnepi képviselő-testületi ülés keretében adják át.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában