Gyula

2023.12.07. 11:55

Mikulás csomaggal lepte meg a gyerekeket dr. Görgényi Ernő

A hagyományoknak megfelelően a gyulai önkormányzat ismét megajándékozta a Békés Megyei Központi Kórház gyulai gyermekosztályának betegeit szerdán délután. A csomagokat dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere adta át.

Papp Gábor

– Idén is megleptük a gyulai gyermekosztály kis betegeit, akik közül volt, aki verssel várta a Mikulást, Abdul doktor pedig ezen a különleges napon kivételesen 3x1 szaloncukrot rendelt nekik gyógyszer gyanánt – emelte ki Facebook-posztjában dr. Görgényi Ernő. Mint kiemelte, a gyulai gyermekosztály a felmérések szerint a legjobbak között van Magyarországon, amit a szülői visszajelzések is igazolnak, köszönhetően az osztályon dolgozó orvosok, nővérek és ápolók munkájának, akik kedvességükkel, empatikus hozzáállásukkal mindent megtesznek a gyermekek mihamarabbi gyógyulásáért.

– A Mikulás látogatásával mi is igyekeztünk megörvendeztetni a kicsiket, akiknek ezúton kívánok gyors gyógyulást – tette hozzá.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Békés Megyei Központi Kórház gyermekosztályának osztályvezető főorvosa elmondta, akiket lehet ilyenkor igyekeznek hazaengedni, hogy az ünnepi hangulatot otthonukban, családjuk körében élhessék át.

– Mikuláskor munkatársaink már a reggeli órákban az eseményhez kapcsolódó kellékeket viselnek, így szeretnénk elérni, hogy a lehetőségek szerint a legvidámabbá tegyük kis betegeink napját – fogalmazott. – A délután pedig dr. Görgényi Ernő a gyerekeknek Mikulás-csomagokat hozott a gyerekeknek.

Mint mondta, a finomságokat úgy állították össze, hogy az igazodjon a kis betegek étrendjéhez, az orvosok által megfogalmazott étkezési javaslatokhoz.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában