Karácsony

2023.12.28. 14:36

Már nagypapaként is ünnepelt Békésen Ásós Géza

A cigányságnál a karácsony, a szenteste sérthetetlen, igazi családi ünnep, mi is közösen éltük meg ezeket az órákat – árulta el hírportálunknak Ásós Géza, az ország első cigány étterme, a békési Kira vendéglő vezetője és tulajdonosa. Mint elmondta, december 24-én este 6 óráig dolgoztak, teljesítették a megrendeléseket, majd, ahogy minden évben, idén is összejött a család.

Papp Gábor

Együtt az egész család.

Géza és felesége számára azért is különleges élmény volt a szeretet ünnepe, mert első ízben ünnepeltek együtt idén megszületett unokájukkal, aki szintén a Géza a nevet kapta. A kisfiú Géza fiuk és párjának gyermeke.

– Sokan azt mondják, hogy 44 évesen az ember nem lehet felkészülve arra, hogy nagypapa legyen, szerintem ez nem korfüggő. Leírhatatlanul szép érzés volt együtt tölteni a karácsonyt az unokánkkal, a ház még inkább élettel telt meg – fogalmazott Ásós Géza. – Édesapám számára pedig még emlékezetesebb volt az ünnep, hiszen már két dédunokájával karácsonyozhatott közösen. Az Ásós családban egyébként már négy generáció viseli a Géza nevet. 

Ásós Géza elmondta, a szilveszter egy része is munkával telik majd, reményeik szerint délután 4-5 körül teszik le a lantot. Ezután a szüleihez, felesége családjához is ellátogatnak, majd a régi Kira étterem teraszán folytatódik az új év köszöntése.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában