Adománygyűjtő akció

2023.12.18. 18:45

Kívánságokat váltanak valóra az adományokból Békéscsabán

Adománygyűjtő akciót hirdetett a Körösvidék Alapítvány és a Békéscsabai Turisztikai Egyesület, amelyhez tavalyhoz hasonlóan most is csatlakozott a Csabagyöngye Kulturális Központ, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. és a Békéscsabai Médiacentrum Kft.

Licska Balázs

Hétfőn vitték el a családsegítő és gyermekjóléti központ Fövenyes utcai épületébe az összegyűlt adományokat

Fotó: Bencsik Adam

Az elmúlt hetekben összegyűlt felajánlásokat hétfőn adták át a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ számára az intézmény Fövenyes utcai épületében, ahol ennek megfelelően rengeteg tartós élelmiszer, édesség, játék, valamint tisztálkodási eszköz és szer sorakozott a dobozokban.

Opauszki Zoltán, az alapítvány és az egyesület elnöke örömét fejezte ki, hogy Békéscsabán olyan városi intézmények és cégek működnek, amelyek fontosnak ítélik a segítségnyújtást. A családsegítő és gyermekjóléti központ szakemberei pedig azzal foglalkoznak, hogy felemelhessék szorult helyzetükből a rászorulókat, így biztos, hogy a felajánlások megfelelő helyre kerülnek. Több tucatnyi olyan gyermek van az intézmény látókörében, akik semmilyen ajándékot nem kaptak volna karácsonyra, az adományozással viszont ez is lehetővé válik.

Varga Éva, a családsegítő és gyermekjóléti központ igazgatója megerősítette, hogy minden évben van 40-45 olyan gyermek, akik számára a felajánlásoknak köszönhetően kerül meglepetés a fenyőfa alá. A központ egyébként 500 békéscsabai, nehéz sorsú, gyermekes családdal áll kapcsolatban. Hozzátette, karácsony előtt nő az adományozási kedv, lelkesek és jó szándékúak a békéscsabaiak, és az intézmény munkatársainak is öröm, hogy közvetíthetnek, hogy összeköthetik a felesleget és a szükségletet, aminek hála valóra válnak a kívánságok.

Vass Csaba, a városfejlesztési nonprofit kft. ügyvezető-helyettese elmondta: a cégnél lévő gyűjtőpontra főleg játékokat, tisztálkodási szereket és eszközöket, tartós élelmiszereket vittek, magánszemélyek, cégek egyaránt adományoztak. Hegyi Boglárka, a médiacentrum kft. ügyvezető-főszerkesztője hozzátette, a szerkesztőségben lévő gyűjtőpontra ugyancsak sok tartós élelmiszer és édesség futott be. Kiemelték: mindkét helyszínre nemcsak adventkor, hanem máskor is lehet vinni felajánlásokat, amelyeket eljuttatnak a családsegítő és gyermekjóléti központhoz.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában