Támogatás

2023.12.11. 10:02

Kiosztanak több mint háromszáz csomagot Orosházán

Orosházán a szociális csomagok osztanak hétfőn reggeltől a polgármesteri hivatalban.

Csete Ilona

Dávid Zoltán az elsőként érkezőknek adta át a tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat

Fotó: A szerző felvétele

Kétféle csomagot osztanak ki: kapnak a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak és az új kezdeményezésnek köszönhetően azok a 60 év felettiek, akikre vonatkozik a helyi rendelet.

– Tavaly ősszel újult meg a szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet Orosházán. A cél a magasabb támogatási összeg biztosítása és a jogosultsági kör kiterjesztése mellett a rugalmasabb, életszerűbb szabályozás volt. Ezt követően módosult a rendelet, aminek keretében nem csupán emelkedtek a támogatási összegek, hanem új támogatási formákat is bevezetett az önkormányzat, hogy minél inkább segítségére lehessen a nehéz helyzetben élőknek – mondta a csomagosztáson Dávid Zoltán polgármester.

Ilyen új támogatási forma a felsőfokú intézményben nappali tagozaton tanulók szociális ösztöndíj támogatása mellett az is, hogy ettől az évtől a támogatásra jogosult 60 év felettiek is kaphatnak tartós élelmiszerekből álló karácsonyi csomagot.

A csomagok tartós élelmiszert tartalmaznak (20-20 darab termék van a csomagokban, így például tej, liszt, tészta, lencse, tea, rizs, befőtt). A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők csomagjában a gyerekekre külön gondolva gabonaszelet, csokoládé is található, míg a 60 év felettiek csomagjában ezek helyett az étolajnak, delikátnak jutott hely. Előbbiből 268 csomagot osztanak ki, utóbbiból 69 vehető át. Aki nem tudja átvenni a csomagot hétfőn, az december 31-éig ügyfélfogadási időben megteheti.

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában