Szegedi Tudományegyetem

2023.12.16. 17:41

Kihelyezett egyetemi, nyílt napot tartottak Békéscsabán

A békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központban road show-zott szombaton délelőttől kora délutánig a Szegedi Tudományegyetem (SZTE). A kihelyezett nyílt napot 10–14 óra között tartották. Az eseményen bemutatkozott az egyetem 12 kara és Tanárképző Központja is. A felvételizők, szüleik és tanáraik első kézből kaphattak információt a legfontosabb tudnivalókról.

Nyemcsok László

Minden kérdésükre választ kaphattak a pályaválasztás előtt állók.

Fotó: Bencsik Ádám

A Csabagyöngyében a látogatók kényelmesen, helyben tájékozódhattak az egyetem képzési kínálatáról, oktatási és kutatási tevékenységéről, a lakhatási lehetőségekről, a hazai és nemzetközi ösztöndíjakról, és természetesen a hallgatói életről is.

A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának, valamint karainak munkatársai ismertették a legfontosabb részleteket az érdeklődőknek a felvételi eljárással kapcsolatban, és tájékoztatást nyújtottak arról is, hogy a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezők milyen tevékenységekért vagy eseményeken való részvételért kaphatnak plusz pontot a felvételi eljárás során.

A nyílt napon elhangzott, az intézmény 13 képzési területen, több mint 550 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton. Komplex módon igyekszik átadni a tudást, legyen szó magyar vagy idegen nyelvű, alap-, mester-, osztatlan, vagy doktori képzésekről, felsőoktatási szakképzésekről, vagy szakirányú továbbképzésekről. Emellett nagy hangsúlyt fektet a tehetségkutatásra, a sportra, a művészetekre és a kikapcsolódásra.

A kihelyezett nyílt nap azonban nemcsak a leendő hallgatóknak szólt, hanem a középiskolai vezetőknek, osztályfőnököknek, pályaválasztási tanácsadóknak is. Emellett minden látogatónak igyekezett lehetővé tenni az egyetemi képzésekre vonatkozó, részletes információk átadását.

Az egyetem sajtóosztályának munkatársai elmondták, a kihelyezett nyílt nap egyik legfőbb célja az volt, hogy az érdeklődők gyors és pontos válaszokat kapjanak kérdéseikre, és ezért ne kelljen messzire utazniuk, vagy túl sok időt és energiát befektetniük. A programon résztvevők közül többen SZTE-s ajándékcsomagokban is részesültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában