Egy tonnát nyomott

2023.12.21. 17:09

Kétmilliós adományt gyűjtöttek és adtak át a kondorosi angyalkák

A kondorosi „Én is angyalka leszek!” csoport tagjai 13 családot látogattak meg a városban azzal a céllal, hogy az összegyűlt adományokból elkészített ajándékokat átadják, és boldog karácsonyt kívánjanak.

Nyemcsok László

A gyermekek a helyi sporttelepen is izgatottan várták a meglepetést

Fotó: BMH

– Adományaikkal és felajánlásaikkal, valamint hatalmas munkájukkal sokan járultak hozzá, hogy a hatodik „Én is angyalka leszek! jótékonysági civil kezdeményezés sikeres legyen – hangsúlyozta Laszkács Edina főszervező. – Nagyon szép ruhák, cipők, aranyos játékok és babaholmik, hasznos háztartási eszközök, bútorok, többféle tartós élelmiszer, befőttek és savanyúságok, friss hús, zöldség és gyümölcs, lakástextil, tisztító- és tisztálkodási szerek, szőnyegek, dísztárgyak, televíziók és tűzhely, valamint finom töltött káposzta volt az ajándékcsomagokban, valamint segítőszándék és szeretet.

Az ajándékok célba értek az angyalkáknak köszönhetően
Fotó: BMH

Laszkács Edina kiemelte, örült az új és a visszatérő angyalkáknak egyaránt. Az iskolások is csatlakoztak az idei adománygyűjtési felhíváshoz, s ez hatalmas lendületet adott. A főszervező minden fáradtsága elszállt, amikor a gyerkőcök eljöttek, és átadták adományaikat.

Négy hét alatt több mint 200 angyalkától fogadták az adományokat. Mindez 63 négyzetmétert tett ki. egy tonnát nyomott, értéke meghaladta a kétmillió forintot. Három teherautóval 23 alázatos és dolgos angyalka vitte el az ajándékokat.

Sokan működtek közre az akció sikerében, és sokakat tölhet el örömmel az eredménye
Fotó: BMH

A főszervező hozzátette, nemcsak a 13 családot lepték meg, hiszen sok-sok plüssfigurának kórházban fekvő, családsegítő központban élő gyermekek is örülhetnek. A már nem tökéletesen működő műszaki cikkeket a gyerekekkel foglalkozó, békéscsabai RoboKaland közösségi alkotóműhely kapja meg. A kondorosi könyvtár által működtetett könyvpontra pedig már kihelyezték felajánlásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában