Hagyomány

2023.12.01. 20:14

Jótevő Mikulásokként futottak Orosházán, hogy segítsenek

Mennyi Mikulás! – Orosháza főterén gyülekeztek pénteken este azok, akik futva csatlakozni kívántak a jótékony adományozókhoz. A városban hagyománya van a mikulásfutásnak, ilyenkor a nélkülöző gyermekek javára így, együtt futva juttatnak el mikuláscsomagokat. Ezzel szeretnék vidámabbá tenni számukra a karácsonyi időszakot. Az Orosházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatnak ez volt a 21. jótékonysági mikulásfutása.

Csete Ilona

A mikulásfutásra egyénileg és csapatosan is lehetett nevezni. Fotó: Für Henrik

Idén, a hagyományoknak megfelelően megrendezték a XXI. Jótékonysági Mikulásfutást. Pénteken este vártak a szervezők iskolai osztályokat, csapatokat, csoportban jelentkezőket. A nevezéshez fejenként (legalább) egy darab mikuláscsomag leadása volt szükséges. Az előző évekhez hasonlóan, a mikulásfutás célja idén is az ünnepeket nem családi körben töltő gyermekek megajándékozása volt. A futók egy majd 3 kilométeres távot teljesítettek, több helyszínen megállva és leadták az ajándékcsomagjaikat.

FH_0384
A Mikulással közös csapatkép sem maradhatott el. Fotó: Für Henrik

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában