Testületi ülés

2023.12.01. 19:05

Jelentős fejlesztés valósul meg Várhelyen

Várhely fejlesztése is szóba került Szeghalom képviselő-testületének nemrég tartott ülésén. A beruházás a TOP Plusz keretében valósul meg, és annak keretében többek között stéget és sólyapályát építenek ki, pihenőhelyeket alakítanak ki, vizesblokkot telepítenek, valamint a tábor területén tanösvényt és játszóteret építenek. Emellett eszközöket szereznek be, kajakokat, kenukat.

Licska Balázs

Macsári József

Fotó: Licska Balázs-archív

A grémium úgy döntött, hogy a nettó támogatásként érkező 123 millió forint mellé vállal önerőként 33 millió forintot, azaz az áfa összegét saját erőből fedezi. Macsári József polgármester elmondta, erre azért van szükség, hogy azon eszközök után is szedhessenek bérleti díjat, amelyeket a pályázat keretében vásárolnak. Hangsúlyozta, nem lenne célszerű ingyen odaadni egy akár 100 ezer forintos eszközt, így viszont lehet felelősséget vállalni.

Takács Istvánné önkormányzati képviselő és vele egyetértve dr. Farkas József alpolgármester is felvetette, hogy érdemes lenne szabadstrandot kialakítani Várhelyen. Macsári József polgármester elmondta, célszerű előbb megvalósítani a fejlesztést; de megnézik, hogy egy szabadstrand kialakításának milyen feltételei vannak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában