Harmincötödször

2023.12.30. 10:45

Futva köszöntik az új esztendőt Csabán: a jó hangulat garantált

Szerte az országban számtalan településen rendeznek szilveszterkor futóversenyt, de ezek közül is a legnagyobb múltra a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club szervezésében sorra kerülő esemény tekint vissza, melyet először még a ’80-as évek végén tartottak meg. Az OTP Bank 35. Szilveszteri Futógála első rajtja vasárnap 10 órakor lesz a Békéscsabai Városi Sportcsarnok elől.

Gajdács Pál

Hagyományos futógála szilveszter napján

A csütörtöki összesítés szerint már több mint négyszázan adták le a nevezésüket a futógálára, nagyjából annyian, mint ahányan tavaly odaálltak a rajthoz. Ennél azonban vélhetően többen lesznek, mert nevezni még a helyszínen is lehet, s feltételezzük, ezt sokan ekkorra hagyják.

– A nevezési díj jelentős részét a szociálisan rászoruló sportolóink javára fordítjuk – tájékoztatott Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai AC igazgatója. – Bár nagyon vártuk, betegség miatt nem jön a világbajnok Márton Anita, ugyanakkor itt lesz a felnőtt válogatott gerelyhajítónk, Bogdán Annabella.

A rendezők azzal is igyekeznek mindenki számára emlékezetessé tenni a mindig jó hangulatú eseményt, hogy minden célba érkező míves befutóérmet kap a nyakába. Ismét ajándéksorsolással, óriástortával és közös pezsgőkoccintással készülnek elbúcsúztatni az óévet.

– Szép hagyomány nálunk, hogy a résztvevők együtt ünnepelhetnek majd a legjobb atlétáinkkal, akiket idén is külön köszöntünk és felszeleteljük az óriástortát is – tette hozzá Tóth Sándor.

Kortalan futógála szilveszter napján 

A gálán nagy népszerűségnek örvend a családi, de a jelmezes, valamint a kutyás futás is.

Az első rajt 10 órakor lesz, a 2500 méteres távon három fős családok (minimum egy felnőtt és közvetlen családtagjai) mérethetik meg magukat, kéz a kézben való együtt beérkezéssel, illetve a 60 év feletti amatőrök (1963. és idősebbek) és a gyermek korosztály képviselői, a 2013-ban születettek és annál fiatalabbak állhatnak rajthoz. Az útvonal: békéscsabai városi sportcsarnok–Bajza utca–Urszinyi Dezsőné utca–Gyulai út–sportcsarnok.

Öt perccel később indítják a második rajtot az amatőrök (3421 m) és az igazolt versenyzők, illetve a bátor amatőrök (4621 m) mezőnyének. A közepes táv útvonala: sportcsarnok–Bajza u.–Bánszki u.–Szabadság tér– Szent István tér–Gyulai út–sportcsarnok. A legnagyobb távon pedig a sportcsarnok–Bajza u.–Árpád sor–Derkovits sor–Bánszki u.–Szabadság tér–Szent István tér–Gyulai út–sportcsarnok útvonalat kell teljesíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában