Hagyományőrzés

2023.12.17. 12:58

Ferkó árulja Manni mézeseit, közben érkezik körömpöri is

A békéscsabai Kádár Ferkó, fotószínház-tulajdonos és mézeskalácsos már 17. éve árulja a család mézeskalácsait az ország legismertebb karácsonyi vásárában Budapesten, a Vörösmarty téren.

Nyemcsok László

Manni és Ferkó ritkán találkozik mostanában, de örülnek egymásnak

– Rengeteg meglepetés ér, Csabáról elszármazottak kerestek fel, sok-sok finomságot hoztak, ugyanis nem ehetem el a hasznot a mézeskalácsaink elfogyasztásával – hangsúlyozta Ferkó. – Az otthoniak látogatásai könnyebbé teszik számomra az ittlétet, ugyanis december 28-áig a vásárban leszek, csak egy rövid időre utazok haza karácsony egyik napjára.

Ferkó elmondta, felesége, Manni süti a mézeskalácsokat Csabán, és számos barát segít a szállításban.

– Köszönjük mindenkinek a meleg, házi kiflit, a Csabai kolbászt, a legjobb körömpörit, a finom borocskát, és főleg azt, hogy látogatásotokkal könnyebbé teszitek Feri számára ennek a hosszú időszaknak a monotonitását – ecsetelte Manni.

Könnyebbség Ferkó számára az is, hogy mindhárom gyermekük, Katica, Kende és Kolos is a fővárosban tanul, így naponta segítenek egy kicsit pakolni, rendezni, árusítani, megölelik édesapjukat, és megetetik finom főztjükkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában