Tulajdonrész

2023.12.18. 07:29

Elkéri a Csaba-tavat Békéscsaba az államtól

Két, a jaminai bányatavak területén található, osztatlan közös tulajdonban lévő ingatlan esetében kéri azt az önkormányzat a magyar államtól, hogy adja át az abban lévő tulajdonrészét a városnak ingyenesen – derült ki a városi közgyűlés nemrég tartott ülésén.

Licska Balázs

Opauszki Zoltán: rendezni kell a tulajdoni viszonyokat.

Fotó: MW-archív

Mivel korábban is szó volt az üléseken a jaminai bányatavak környezetének fejlesztéséről, célként turisztikai, rekreációs célú fejlesztés megvalósítását jelölték meg. Az egyik ingatlan a Cserepes utca mögötti területen található, a másik pedig lényegében a Csaba-tó. 

Az ülésen Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy összetettek a jaminai bányatavaknál a tulajdonosi viszonyok, viszont a fejlesztésekhez szerencsés lenne rendezni a tulajdonosi környezetet. Ezért kezdeményezték a magyar államnál, hogy adja át a városnak a tulajdonrészét.

Opauszki Zoltán jaminai önkormányzati képviselő, a város környezetvédelemért és turisztikáért felelős tanácsnoka hozzátette, hogy bár készültek fejlesztési tervek, azok nem valósíthatók meg addig, amíg nem rendezettek a viszonyok. A tulajdonrész átvétele elősegíthetné azt, hogy közép- és hosszú távon egy újabb szabadidős, rekreációs területet alakítsanak ki Békéscsabán. Hangsúlyozta: nem sok milliárd forintos beruházásban gondolkodnak, azt szeretnék, hogy a terület legyen használható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában