Békés vármegye

2023.12.24. 12:23

A mentők karácsonykor is készenlétben állnak

A mentők idén karácsonykor is a munkaszüneti napnak megfelelően az ilyenkor előírt kapacitással várják az ünnepet mind a mentőellátásban, mind az alapellátási ügyeletben – tájékoztatta hírportálunkat Hangai József mentőtiszt, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet regionális kommunikációs munkatársa.

Papp Gábor

Hangai József: Békésben nem indokolt karácsonykor a plusz kapacitás beállítása.

Fotó: MW

Bár karácsony környékén megfigyelhet némi esetszám-növekedés, ez térségünkben nem olyan mértékű, hogy plusz kapacitás beállítását indokolná, szemben a szilveszterrel, amikor régiónkban minden vármegyeszékhelyen egy-egy plusz autó lesz szolgálatba állítva a várható feladatszám-növekedés miatt.

Mint mondta, természetesen a mentőállomásokon is igyekeznek megteremteni az ünnepi hangulatot. Ezt elősegítendő az idei évben az Agrárminisztérium jóvoltából minden mentőállomásra került fenyőfa. Emellett az Országos Mentőszolgálat, mint munkáltató is minden évben egy-egy jelképes ajándékkal köszönti munkavállalóit. 

– Bár a hangulat remélhetőleg ünnepi lesz, bajtársaim a riasztásokat ugyanolyan figyelemmel és készültségben várják, mint bármelyik másik napján az évnek – mondta Hangai József.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában