Zöld város program

2023.12.13. 15:16

222 fát ültettek el Gyula közterületein

Idén 222 fát ültettünk el Gyula város közterületein – tájékoztatott Facebook-oldalán dr. Görgényi Ernő polgármester. Mint írta, folytatódik a zöld város program, melynek egyik sarokpontja a fásítás.

Papp Gábor

A csapadékosra fordult időjárás miatt igyekeztek a munkálatokkal.

Forrás: Facebook

– 140 növényt a körzeti képviselők vásároltak karbantartási keretük terhére összesen 11 fafajból, gömbjuharból, gömbakácból, keskenylevelű kőrisből, ezüsthársból, oszlopos díszkörtéből, oszlopos szilből, díszcseresznyéből, oszlopos gyertyánból, vérszilvából, tövistelen lepényfából és komlógyertyánból – tette hozzá. – Az önkormányzat további 82 növényt szerzett be: 3 díszcseresznye és 50 babérmeggy került a könyvtár udvarára és a kerítésén kívülre, az autók takarására, 3 tövistelen lepényfa a Gyöngyvirág téri játszótérre, 3 ezüsthárs, 1 komlógyertyán és 9 babérmeggy a játszóházhoz, 3 ezüsthárs a Dózsa György utcára, 4 japánakác és 1 vérjuhar a Petőfi térre, a Vértanúk útján pedig 5 ezüsthárssal pótoltuk a szilvafákat.

A munkálatok Szászné dr. Várkonyi Adrienn főkertész vezetése mellett zajlottak, a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. munkatársai pedig a csapadékosra forduló időjárás miatt nagyon igyekeztek az ültetésekkel, így szerdán már csak az egykori alispáni lak udvarára kellett elültetni a maradék 3 ezüsthársat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában