Identitás erősítése

2023.11.10. 09:16

Vandálbiztos Jamina feliratot helyeztek ki az Orosházi úti körforgalomban Békéscsabán

Jamina feliratot helyeztek ki az Orosházi úti körforgalomban Békéscsabán. Az A betűben megjelenő szív azt jelzi, hogy szeretik Jaminát, az A betű színével pedig az itt tradicionálisnak mondható cserép- és téglagyártás előtt tisztelegtek.

Licska Balázs

Nagy Ferenc alpolgármester és Ádám Pál ötletére helyeztek ki Jamina feliratot az Orosházi úti körforgalomban

Forrás: Nagy Ferenc és Ádám Pál Facebook-oldala

Nagy Ferenc alpolgármester és Ádám Pál jaminai önkormányzati képviselők elmondták, hogy miután kitalálták, a 10. és a 12. számú egyéni választókerület körzeti forrásaiból valósították meg a fejlesztést, amely a felirat kihelyezésével nem ért véget, hiszen a zöldfelületet is rendezik.

Ádám Pál elmondta, büszke arra, hogy Békéscsabán elsőként Jaminában helyeztek ki a városrészre utaló feliratot, ezzel is erősítve a helyiek identitását. Úgy véli, hogy a körforgalom ékességévé válik az időjárást álló, vandálbiztos módon megalkotott felirat. Az A betűben megjelenő szív azt jelzi, hogy szeretik Jaminát, az A betű színével pedig az itt tradicionálisnak mondható cserép- és téglagyártás előtt tisztelegtek.

Nagy Ferenc alpolgármester hozzátette, többen szóvá tették az elmúlt időszakban, hogy elhanyagolt a körforgalom, ezen kívántak változtatni. Több terv is született a fejlesztésre, végül amellett döntöttek, amely egyedi módon kifejezi a Jaminához való kötődést, hogy a helyiek érezzék, mindez az övék. A felirat környezetét szintén rendbe teszik, figyelve arra, hogy a jövőben a terület gondozása se okozzon kihívást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában