Orosháza

2023.11.07. 16:55

Utolsó ülését tartotta idén az oktatási kerekasztal

Az Orosházi Oktatási Kerekasztal munkaterve alapján tartotta idei, utolsó ülését kedden reggel a Petőfi művelődési központban. Első előadójuk volt a Békéscsabai Oktatási Központ főosztályvezetője, Pavukné Simon Nóra Edina.

Csete Ilona

Balról dr. Blahó János, Bojtor István, Pavukné Simon Nóra Edina

Fotó: A szerző felvételei

Bojtor Istvánnak, az OKKA elnökének a köszöntője után dr. Blahó János titkár üdvözölte két felsőoktatási intézmény képviselőit, majd arról beszélt, hogy amit célul tűztek ki az oktatási hálózatépítésben, az a térszerkezeti kapcsolatokkal is segítség a fiataloknak. Reményeik szerint a települések lakosságmegtartó ereje is erősödhet.

Pavukné Simon Nóra Edina főosztályvezető erre reagálva úgy fogalmazott, ebben a hálózatban nagyon jól szót értenek, támogatják egymást. Majd munkájukról beszélt részletesen, arról, hogy a vármegyében 188 intézmény 460 feladatellátási helyen működik. Az Oktatási Hivatal feladatairól tartott előadásában a 2024-ben várható, az országos méréseket, a tanfelügyeletet is érintő változásokról, a pedagógusok továbbképzéseiről is beszélt.

Kiemelten szólt a bázisintézményi rendszerről. A hálózatépítési munka egyik fő pillérének nevezte azt. Megköszönte azoknak a munkatársaknak a munkáját, akik ezt működtetik, akik ebben dolgoznak, megmutatják munkájukat. Az orosházi jó gyakorlatokat bemutató óvodát, középiskolát külön kiemelte, ahogy a vezető szaktanácsadók szakmai hozzáértését is.

Szerepelt a tanácskozás napirendjén a továbbtanulási körkép. Az OKKA fontosnak tartja, hogy az iskolák pályaválasztási tevékenysége a lehető legjobban segítse a tanulókat a megfelelő döntésben, másrészt erősíteni kívánják azt, hogy a városban található középfokú és felsőfokú intézmények képzési kínálatai, értékei ismertek legyenek az érintettek körében. Előkészítették a középiskolásoknak a pályaválasztási börzét. Szó volt az OKKA fenntartható jövő programjáról - azt nem csak iskolai keretben kívánják megvalósítani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában