Kibővített formában

2023.11.10. 09:10

Ülésezett a Békési Kistérségi Intézményfenntartó Társulás Tanácsa

Kibővített formában ülésezett a Békési Kistérségi Intézményfenntartó Társulás Tanácsa a napokban, amelyben immár Köröstarcsa és Bélmegyer is képviseltette magát.

Papp Gábor

Áttekintették a feladatokat.

Az eddig Békés és Tarhos önkormányzata alkotta társuláshoz az elmúlt hónapokban csatlakozott a szociális ellátórendszerével Bélmegyer és Köröstarcsa, amelyek így jogosulttá váltak arra, hogy tagokat delegáljanak a társulási döntéshozó szervbe, a tanácsba. A bővülés miatt szükségessé vált az alapdokumentum és testület módosítása. Mivel a szociális ellátásokat a közös fenntartású Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ keretében látják el a szomszédos települések is, a BVSZSZK Alapító Okiratát, a család- és gyermekjóléti központ szakmai programját, valamint szervezeti- és működési szabályzatát is módosítani kellett.

Tarhos és Bélmegyer a szociális étkeztetést, a házi segítségnyújtást és az idősek nappali ellátását, Köröstarcsa a nevezett feladatok mellett a család- és gyermekjóléti feladatokat is a társulás keretében kívánja a jövőben megoldani, ezek szakmai programját a társulási tanács beemelte az anyaintézmény dokumentumai közé.

A társulási tanács, mint a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde fenntartója döntött arról is, hogy a békési óvodák nyáron több héten át zárva tartanak, de június 24. és július 19. között a Központi, július 22. és augusztus 16. között a Bóbita Tagóvoda ügyeletet tart. A bölcsődék vonatkozásában ezekben az időszakokban a Gólyafészek, majd a Földvár Bölcsőde lesz ügyeletes – közölte szerkesztőségünkkel Mucsi András, a békési képviselő-testület humán és szociális bizottság elnöke. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában