Önkormányzati választás

2023.11.12. 15:01

Újraindul jövőre Siklósi István Mezőberény polgármesteri címéért

Tervei szerint újraindul a jövő évi önkormányzati választáson Siklósi István, Mezőberény polgármestere – erről a városvezető adott tájékoztatást Facebook oldalán.

Papp Gábor

Siklósi István

Fotó: Bencsik Ádám-archív

Mint írta, 2024. június 9-én önkormányzati választás lesz, ami a várost jelentős változással érinti.

– A település lakosságszámának 10 ezer fő alá csökkenése okán 8 képviselő és a polgármester alkotja majd a testületet. Megszűnnek a körzetek, listás szavazás lesz, amely azt jelenti, hogy a szavazólapon szereplő képviselőjelöltek közül 8-at kell bejelölni, akiket a legalkalmasabbnak tartanak. A polgármestert továbbra is közvetlenül választják a városlakói.

– Terveim szerint 2024-ben újraindulok a választáson, több folyamatban lévő elképzelés befejezését és több elkezdett feladat megvalósítását tervezve. Az új elképzeléseket többen egyeztetjük és rövidesen közvetítik majd a lakosság felé – emelte ki. Hiszem, hogy a tapasztalat, helyismeret, szakismeret, a fiatalok bevonása segítheti a településünkért folytatott, nem könnyű és nem egyszerű feladatot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában