Gyula

2023.11.08. 18:13

Tizenkét biológiaórát rendeztek az Erkelben

Tizenkét órás biológiaórát szerveztek szerdán déltől éjfélig a Gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban. Zámori Ida igazgató lapunknak elmondta, a természettudományok iránt érdeklődő diákok számára rendezték meg a 12 órás biológiaórát.

Papp Gábor

A fiatalok „kincskeresésre” is indultak a városban

Fotó: Für Henrik

– Boros Mihály tanár úr vállalkozott arra, hogy megvalósítja a különleges programot – tette hozzá. – Az ilyen lehetőségek iránt mindig fogékonyak a fiatalok. A programot a fenntartható fejlődés jegyében hívtuk életre, amelynek keretében laboratóriumi gyakorlatokat végeztek, helyi környezetvédelmi értékeket fedeztek fel, éjszakára pedig egy kiadvány is elkészült az eseményről, amit akár helyi vagy országos szinten bemutathatunk. 

Hozzátette, intézményük tagja az UNESCO társult iskolai hálózatnak, és a mozgalom is támogatja a rendezvényüket: – Célunk közös, így a globális felelősségvállalásra és a fenntartható fejlődésre próbáljuk felhívni a figyelmet – emelte ki.

Boros Mihály, az intézmény biológiatanára elmondta, olyan tizedik osztályos diákok vettek részt a programon, akik egy tanuló kivételével alaptanterv szerint tanulják a tantárgyat, és érdekelte őket a lehetőség. 

– Rendkívül tapasztalt ultrafutóktól hallottam, hogy 12 és 24 órás futás az igazán nagy tett, ezért döntöttünk mi is az előbbi időtartam mellett – emelte ki. – A szakmai részt a helyi értékek felfedezése, laboratóriumi gyakorlatok, egészséges életmódra vonatkozó kérdőíves felmérés, környezetvédelmi játékok egyaránt színesítették. 

Nagy Kornélia elmondta, a biológiaórák mindig izgalmasak, érdekesek: – Úgy voltam vele, hogy ez a 12 órás biológiaóra egy olyan lehetőség, amit nem lehet kihagyni – tette hozzá. Mint kifejtette, még különlegesebbé tette a programot, hogy nemcsak az iskolán belül szerepeltek események, hanem azon kívül is. Elárulta, hogy a laboratóriumi vizsgálatokat, illetve a Kincskeresés elnevezésű feladatot egyaránt nagyon várták. Utóbbi kihívás során kaptak egy térképet, és a biológiával kapcsolatos dolgokat, helyi értékeket kellett megkeresniük a városban, illetve le is kellett fotózniuk azokat. P. G. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában