Közélet

2023.11.06. 11:03

Telt házat hozott a Békés Vármegyei Irodalmi Estek sarkadi állomása

A Békés Vármegyei Irodalmi Estek sorozat egyik állomásának a minap Sarkad, a Kossuth utcai általános iskola kamaraterme adott otthont – ismertették a város közösségi oldalán.

Licska Balázs

Sarkadon is van igény kulturális eseményekre – hangsúlyozta beszédében dr. Mokán István polgármester.

Forrás: Facebook

A rendezvény óriási sikert aratott, hiszen a Frankó Attila által rendezett, szerkesztett programra megtelt a helyszín.

A zsúfolásig telt kamaraterem a bizonyíték arra, hogy Sarkadon megvan az az érdeklődő közönség, amely szívesen vesz részt az ilyen és ehhez hasonló kulturális eseményeken – hangsúlyozta beszédében dr. Mokán István, Sarkad polgármestere. Frankó Attila pedig egy magyar tudósokat bemutató tabló átadásával mondott köszönetet az önkormányzatnak a rendezvény támogatásáért.

Az irodalmi esten Horváth Szabolcs, Réger Wanda és Báthori Petra olvastak fel Petőfi Sándor, Madách Imre, Kölcsey Ferenc és Teller Ede műveiből, míg Kabai Gábor zenélt. Szempont volt a program összeállításakor, hogy Petőfi Sándor és Madách Imre egyaránt 200 évvel ezelőtt született; hogy Kölcsey Ferenc 200 éve tisztázta le a Himnuszt. Teller Ede pedig 115 éve született és 20 éve hunyt el. A főleg a hidrogénbomba kapcsán ismert tudós szerette a zenét és az irodalmat is, számos írása maradt fenn.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában