Jótékonyság

2023.11.16. 07:13

Tekergő kutyák miatt hoztak létre alapítványt Füzesgyarmaton

Füzesgyarmaton is többen vannak, akik szívesen segítik az állatvédőket, a menhelyeket, ezért úgy döntöttek a képviselő-testület nemrég tartott ülésén, hogy létrehoznak Füzesgyarmati Tekergők Alapítvány néven egy civil szervezetet.

Licska Balázs

Forrás: Shutterstock/ illusztráció

Az önkormányzat feladata a kóbor kutyák befogása – ismertette Koncz Imre polgármester. Kiemelte, hogy az előtte utcán tekergő ebekről egy ideiglenesen befogadóhelyen, a sportpálya melletti városi telken gondoskodnak, itt biztosított számukra az enni- és innivaló, az állatorvosi ellátás – egészen addig, amíg nem jön értük a tulajdonosuk vagy nem tudják örökbe adni.

Mivel Füzesgyarmaton is többen vannak, akik szívesen segítik az állatvédőket, a menhelyeket, úgy döntöttek a képviselő-testület nemrég tartott ülésén, hogy létrehoznak Füzesgyarmati Tekergők Alapítvány néven egy civil szervezetet, amelynek vezetésével Olaszné Kocziha Zsanett helyi állatorvost bízták meg.

Koncz Imre polgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzat által létrehozott alapítvány jogosult támogatások fogadására, és a nyolc kutya fogadására alkalmas telep működtetésében ugyancsak tudna segíteni. Egyébként a városban nem jelentenek problémát a kóbor ebek, információi szerint éves szinten mindössze tíz-tizenöt állatot fognak be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában