Szeghalom

2023.11.19. 16:26

Tanyagondnok járhat a Töviskes majorba

Tanyagondnoki szolgáltatást indítanak Szeghalmon a Töviskes majorban élők számára, a feladatot a kistérségi társulás által fenntartott egységes szociális és gyermekjóléti intézmény látja majd el – derült ki a képviselő-testület nemrég tartott ülésén.

Licska Balázs

Komoly segítséget jelenthet az időseknek is.

Fotó: Németh András Péter/Szabadföld/Illusztráció

Macsári József polgármester elmondta, hogy korábban a reformátusok biztosítottak hasonló szolgáltatást a Töviskes majorban élők számára, ez azonban megszűnt. Fontosnak ítélte, hogy támogassák azt a mintegy kétszáz szeghalmit, akik itt, külterületen élnek, tekintettel arra, hogy főleg idősekről van szó, illetve a tömegközlekedés sem gyakori. A tanyagondnoki szolgáltatás nagy segítséget jelent majd nekik a bevásárlásban, a gyógyszerek kiváltásában, az ügyek intézésében.

Ennek érdekében módosították a települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendeletet. Ugyanakkor nemcsak bővítették, hanem csökkentették is az ellátások körét, mivel megszűnik Szeghalmon a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás. Ennek indokaként elmondta, hogy ezt tíz településen mindössze 45-en veszik jelenleg igénybe. Többen kértek helyette inkább Gondosórát – a készülék ingyenes is a 65 év felettieknek –, és népszerűsítik is majd ezt a lehetőséget az idősek körében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában