Önkormányzati kézben

2023.11.12. 09:17

Sikerült megtartani a postát Körösújfaluban

Postapartnerként az önkormányzat üzemelteti a postát Körösújfaluban immár mintegy két éve – mondta Szabó Csaba polgármester. A tapasztalatok szerint a felmerülő költségek – mint rezsi- és bérköltségek – 30 százalékát kell az önkormányzatnak saját forrásból előteremtenie.

Licska Balázs

Szabó Csaba polgármester és Héder József postai ügyintéző.

Fotó: Licska Balázs

Az önkormányzat szerepvállalására azért volt szükség, mert a korábbi postapartner felmondta a Magyar Posta Zrt.-vel kötött szerződését. Ezt követően volt egy átmeneti időszak, amikor mobil posta járt, és közben a zrt. és az önkormányzat folyamatosan egyeztetett. Ezt követően született meg az a döntés, hogy az önkormányzat lesz a postapartner, mivel fontosnak ítélték, hogy legyen napközben folyamatosan elérhető posta és többféle szolgáltatás a faluban.

A Tó utcai önkormányzati épület korábban volt varroda, pékség, bolt, de a helyiek visszaemlékezései szerint vendéglátóhely is, most egy része ad otthont a postának. Szabó Csaba polgármester sorolta, hogy mindenféle postai szolgáltatás elérhető itt, például lehet levelet és csomagot feladni, csekket befizetni, telefon kapcsán egyenleget feltölteni, készpénzt felvenni, biztosítást kötni, illetve szerencsejátékra ugyancsak nyílik lehetőség a sorsjegyektől a lottókig.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában