Helyi közélet

2023.11.24. 15:30

Rövidítenék a várakozási időt a csorvási gyermekorvosi rendelőben

November eleje óta Dr. Gherman Mónika helyettesítő házi gyermekorvos látja el a teendőket a csorvási gyermekorvosi körzethez tartózók részére.

Gajdács Pál

Forrás: shutterstock

Baráth Lajos polgármester tájékoztatása szerint az eddig heti két alkalommal megtartott rendelések tapasztalatai alapján az alkalmakon nagyon nagy számban jelentek meg a gyermekek, hosszúra nyúlt a várakozási idő. A városvezető az önkormányzat hivatalos közösségi oldalán köszönetet mondott a szülőknek azért, hogy türelemmel viselik a megnövekedett várakozási időt.

– A rendelési és a várakozási idő kellemetlenségei után egyeztettem az óvoda és az iskola vezetésével és együtt kidolgoztunk egy új eljárásrendet, ami várhatóan csökkenti az adminisztrációs időt a beteglátogatás alkalmával a rendelőben. A csorvási óvoda, a bölcsőde és az iskola felé az asszisztens minden szerdai napon e-mailben fogja továbbítani az igazolásokat, azokat nem a szülőnek kell kérni a rendelőben. Kivételt képeznek ez alól a vidéki intézményekbe járó gyermekek, akik az eddig megszokott módon kapják az igazolást. Az óvodás és bölcsődés gyermekek esetében az intézmény támogatja a szülői igazolást a rövid ideig tartó, enyhe lefolyású tünetek esetén – fogalmazott a polgármester.

Dr. Gherman Mónika minden kedden és pénteken 12.30 és 16 óra között rendel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában