Közgyűlési döntés

2023.11.12. 13:14

Ők érdemelték ki a Békéscsaba Kultúrájáért és Békéscsaba Sportjáért kitüntetéseket

Kitüntetésekről is döntött nemrég tartott ülésén a városi közgyűlés – ismertette sajtótájékoztatókon Szarvas Péter polgármester, valamint a Fidesz-frakció nevében Paláncz György tanácsnok.

Licska Balázs

A városházán tartott legutóbbi közgyűlésen döntöttek a címekről.

Fotó: visitbekescsaba.hu

Békéscsaba Kultúrájáért díjjal jutalmazzák Fekete Pétert, a Békéscsabai Jókai Színház egykori igazgatóját, korábbi kultúráért felelős államtitkárt, aki mindig kitüntetett figyelmet fordított Békéscsabára; valamint Perlaki Attilát, a Bartók Béla Vegyeskar karnagyát, akinek vezetésével több nagy sikerű, színvonalas koncertet adott a mintegy száz tagot számláló vegyeskar az elmúlt években.

Békéscsaba Sportjáért elismerést érdemelt ki egyrészt Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke, akinek elnökletével a BRSE többszörös magyar bajnok és kupagyőztes lett. A BRSE-nél nagy hangsúlyt kap az utánpótlás-nevelés, Baran Ádám pedig komoly szerepet vállalt az U17-es leány Európa-bajnokság szervezésében, amelynek Békéscsaba is otthont adott. Másrészt Farkas András, a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület shotokan karate szakosztályának alapítója, mestere. Ő és tanítványai is rengeteg sikert értek el a különféle világ- és Európa-bajnokságokon, a növendékei több mint 300 érmet szereztek az egyes versenyeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában