Látogatás

2023.11.24. 15:08

Negyed évszázados lesz az Elek Táncegyüttes

Pénteken az Elek Táncegyütteshez látogattam el – adta hírül Szelezsán György polgármester. Hozzátette, idén is minden eleki sportegyesületet, csapatot, klubot, iskolát, óvodát, bölcsődét és táncegyüttest meglátogat, hogy eltöltsön a körükben néhány órát. Célja, hogy belelásson a mindennapi működésükbe, vagy éppen átbeszéljék a sikereket és a problémákat.

Vásári Erzsébet

Szelezsán György elmondta, talán kevesen tudják, hogy a táncegyüttes jövőre ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Az együtteshez pedig nem érkezett üres kézzel, a tiszteletdíjából ugyanis 50 ezer forint támogatást ajánlott fel és adott át az egyesület számára. A találkozón továbbá lehetősége volt néhány alap tánclépést megtanulni és megköszönni a táncosok komoly szakmai munkáját, amit az eleki táncok és hagyományok megőrzése és népszerűsítése érdekében tesznek. Végül hangsúlyozta: az Elek Táncegyüttes nélkül elképzelhetetlenek a városi rendezvények, az együttes tagjai kiváló nagykövetei az eleki táncoknak és méltó utódai, képviselői a nagy elődöknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában